Rybářský rozcestník

Pstruzi namodro

Uvaření pstruzi ve vývaru s máslem.

2 náročnost
35 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 100 g másla
  • citrónová šťáva
  • Vývar:
  • 1 l vody
  • 2 dl bílého vína
  • 2 cl octa
  • 50 g mrkve
  • 50 g cibule
  • 30 g petržele
  • petrželka
  • celý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, na menší kousky pokrájenou mrkev, petržel a cibuli zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, petrželku a vaříme 20 minut
    2. Pak přilijeme bílé víno, ocet, přidáme očištěné pstruhy a při mírném varu vaříme asi čtvrt hodiny
    3. Uvařené pstruhy přeložíme na nahřáté talíře a podáváme s rozehřátým máslem (v omáčníku), smíchaným s citrónovou šťávou.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit i kapra nebo štiku.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?