Rybářský rozcestník

Pstruzi namodro

Uvaření pstruzi ve vývaru s máslem.

2 náročnost
35 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 100 g másla
  • citrónová šťáva
  • Vývar:
  • 1 l vody
  • 2 dl bílého vína
  • 2 cl octa
  • 50 g mrkve
  • 50 g cibule
  • 30 g petržele
  • petrželka
  • celý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, na menší kousky pokrájenou mrkev, petržel a cibuli zalijeme vodou, osolíme, přidáme celý pepř, petrželku a vaříme 20 minut
    2. Pak přilijeme bílé víno, ocet, přidáme očištěné pstruhy a při mírném varu vaříme asi čtvrt hodiny
    3. Uvařené pstruhy přeložíme na nahřáté talíře a podáváme s rozehřátým máslem (v omáčníku), smíchaným s citrónovou šťávou.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory.

    Poznámka

    Stejně můžeme připravit i kapra nebo štiku.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.