Rybářský rozcestník

Pečení líni s česnekovým máslem

Jedna z variant přípravy línů, tentokrát orestováním.

2 náročnost
25 minut
  • 2 ks velkých línů
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks cibule
  • 100 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • petrželka
  • kopr
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné líny osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, kterou dobře přitlačíme a přebytečnou oklepeme
    2. Líny zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
    3. Na části másla zpěníme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zbývající máslo a necháme je rozehřát, vmícháme jemně pokrájený kopr a usekanou petrželku a prohřejeme je
    4. Opečené líny položíme na talíře, přelijeme připraveným máslem a obložíme dílky citrónu.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory a hlávkový salát.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?