Rybářský rozcestník

Pečení líni s česnekovým máslem

Jedna z variant přípravy línů, tentokrát orestováním.

2 náročnost
25 minut
  • 2 ks velkých línů
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks cibule
  • 100 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • petrželka
  • kopr
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné líny osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, kterou dobře přitlačíme a přebytečnou oklepeme
    2. Líny zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
    3. Na části másla zpěníme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zbývající máslo a necháme je rozehřát, vmícháme jemně pokrájený kopr a usekanou petrželku a prohřejeme je
    4. Opečené líny položíme na talíře, přelijeme připraveným máslem a obložíme dílky citrónu.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory a hlávkový salát.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.