Rybářský rozcestník

Pečení líni s česnekovým máslem

Jedna z variant přípravy línů, tentokrát orestováním.

2 náročnost
25 minut
  • 2 ks velkých línů
  • 2 ks stroužků česneku
  • 1 ks cibule
  • 100 g másla
  • 3 lžíce oleje
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • mletý pepř
  • petrželka
  • kopr
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné líny osušíme, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, kterou dobře přitlačíme a přebytečnou oklepeme
    2. Líny zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji
    3. Na části másla zpěníme utřený česnek a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zbývající máslo a necháme je rozehřát, vmícháme jemně pokrájený kopr a usekanou petrželku a prohřejeme je
    4. Opečené líny položíme na talíře, přelijeme připraveným máslem a obložíme dílky citrónu.

    Doporučení

    Příloha: Vařené brambory a hlávkový salát.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.