Rybářský rozcestník

Ústřice s bílou omáčkou

Čerstvé ústřice servírované s horkou bílou omáčkou. Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod.

2 náročnost
15 minut
Ústřice s bílou omáčkou
  • Pro 6 osob:
  • 36 ks čerstvých ústřic
  • 1/10 l mléka
  • 30 g másla
  • několik kapek vorčesterové omáčky
  • mletý bílý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Ústřice otevřeme až krátce před podáváním
    2. Maso (tělíčka) z lastur vyjmeme, očistíme, ústřicový vous odstraníme, očištěná tělíčka vložíme do misky a zakryjeme
    3. Do hrnce nalijeme mléko a zahříváme až do bodu varu, pak do něho dáme sůl, mletý pepř, vorčesterovou omáčku, ústřicovou vodu, ústřicové vousy, máslo a necháme přejít varem
    4. Do osmnácti hlubších lastur dáme po dvou tělíčkách ústřic, procezenou horkou šťávou je zalijeme a upravíme na mísu.

    Doporučení

    Příloha: Topinky nebo slané tyčinky z lístkového těsta.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.