Rybářský rozcestník

Pstruh po námořnicku

Očištění pstruzi potření nastrouhanou cibulí s kořením, zprudka opečené na oleji, poté podušené v bílém víně, nakonec posypané nastrouhaným tvrdým sýrem, zapečené v troubě.

2 náročnost
45 minut
  • 4 ks menší pstruzi
  • 1 ks citrónu
  • 1 ks cibule
  • 1,5 dl bílého vína
  • 6 lžic nastrouhaného tvrdého sýra
  • 2 lžíce oleje
  • mletá paprika sladká
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupeme si cibuli a nastrouháme na jemno, poté nastrouhanou cibuli promícháme se solí a mletou paprikou
    2. Pstruhy si očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme nastrouhanou cibulí s kořením
    3. V pánvičce si rozehřejeme olej a pstruhy zprudka opečeme z obou stran, poté podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka
    4. Nakonec podušené pstruhy opatrně přendáme do zapékací misky vymazané olejem, posypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě pod grilem, dokud se sýr neroztaví.
    5. Zapečené pstruhy servírujeme s dílkem citrónu.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?