Rybářský rozcestník

Candát s jemnou petrželovou omáčkou

Porce uvařené ryby servírované s omáčkou z ušlehaných žloutků a dalších ingrediencí.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce candáta
  • 1/2 svazku petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • voda
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 4 ks vaječné žloutky
  • 1 lžíce másla
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce candáta vložíme do vařící, mírně osolené vody, přidáme nasekanou petrželku a zakápneme olejem, rybí maso uvaříme doměkka
    2. V menším hrnci, na mírném ohni, ušleháme do zhoustnutí čtyři žloutky promíchané s máslem a citrónovou šťávou
    3. Vyšlehanou omáčku zředíme vývarem z candáta a podle chuti ji dosolíme
    4. Jednotlivé porce servírujeme přelité omáčkou.

    Doporučení

    Tento pokrm podáváme s krajíčky bílé veky.

    Poznámka

    Tento recept můžete využít i při úpravě jiných druhů ryb. Kapra, amura, parmy, lína …

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím