Rybářský rozcestník

Candát s jemnou petrželovou omáčkou

Porce uvařené ryby servírované s omáčkou z ušlehaných žloutků a dalších ingrediencí.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce candáta
  • 1/2 svazku petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • voda
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 4 ks vaječné žloutky
  • 1 lžíce másla
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce candáta vložíme do vařící, mírně osolené vody, přidáme nasekanou petrželku a zakápneme olejem, rybí maso uvaříme doměkka
    2. V menším hrnci, na mírném ohni, ušleháme do zhoustnutí čtyři žloutky promíchané s máslem a citrónovou šťávou
    3. Vyšlehanou omáčku zředíme vývarem z candáta a podle chuti ji dosolíme
    4. Jednotlivé porce servírujeme přelité omáčkou.

    Doporučení

    Tento pokrm podáváme s krajíčky bílé veky.

    Poznámka

    Tento recept můžete využít i při úpravě jiných druhů ryb. Kapra, amura, parmy, lína …

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….