Rybářský rozcestník

Candát s jemnou petrželovou omáčkou

Porce uvařené ryby servírované s omáčkou z ušlehaných žloutků a dalších ingrediencí.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce candáta
  • 1/2 svazku petrželky
  • 2 lžíce oleje
  • voda
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 4 ks vaječné žloutky
  • 1 lžíce másla
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce candáta vložíme do vařící, mírně osolené vody, přidáme nasekanou petrželku a zakápneme olejem, rybí maso uvaříme doměkka
    2. V menším hrnci, na mírném ohni, ušleháme do zhoustnutí čtyři žloutky promíchané s máslem a citrónovou šťávou
    3. Vyšlehanou omáčku zředíme vývarem z candáta a podle chuti ji dosolíme
    4. Jednotlivé porce servírujeme přelité omáčkou.

    Doporučení

    Tento pokrm podáváme s krajíčky bílé veky.

    Poznámka

    Tento recept můžete využít i při úpravě jiných druhů ryb. Kapra, amura, parmy, lína …

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    MO ČRS Rokycany pořádá místní kolo Zlaté udice 2022

    Místní organizace Českého rybářského svazu Rokycany pořádá v sobotu 30. dubna 2022 MÍSTNÍ KOLO rybářské soutěže pro mládež – ZLATÁ UDICE 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím