Rybářský rozcestník

Mlíčí v aspiku

Kapří mlíčí se považuje za delikatesu, ve francouzské kuchyni se připravuje například vařené aspiku.

2 náročnost
30 minut
+ doba tuhnutí  
MlíčíMlíčíMlíčí
  • 500 g mlíčí z kapra
  • 100 g sterilovaných žampionů
  • 100 g sterilované červené papriky
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 1 ks vařená mrkev
  • 1 balení želatiny
  • vinný ocet
  • cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Mlíčí očistíme a vaříme 10 minut v 0,5 l osolené vodě se 4 lžícemi vinného octa, scedíme, necháme okapat a vychladnout.
    2. Mlíčí nakrájíme na kousky, vkládáme do misek společně s kostičkami vařené mrkve, kyselé okurky, plátky žampionů, červené papriky.
    3. Zalijeme želatinou, kterou jsme připravily podle návodu a dochutili vinným octem, cukrem, solí.
    4. Ztuhnuté mističky vyklopíme na talíř, přidáme nakrájenou cibulku, cherry rajčata, podáváme s pečivem.

    Poznámka

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.