Rybářský rozcestník

Losos vyuzený doma v krabici

V plechové krabici s hoblinami na pařáčku nebo vhodném sítu vyuzené filety z lososa, servírované přelité domácí sladko-hořčičnou omáčkou. Úžasná záležitost!

1 náročnost
15 minut
+ doba marinování  
Losos vyuzený doma v krabici
LososLosos
  • filety z lososa s kůží nebo bez (jak kdo má rád - já raději bez)
  • 0,5 dc metaxy (koňak, slivovice apod.)
  • mořská hrubozrnná sůl
  • špetka cukru
  • pepř
  • Na omáčku:
  • 2 lžičky kremžské horčice
  • 1 lžíce medu
  • trochu balsamikového octa a vody
  • čerstvý kopr
  • sůl
  • Příprava

    1. Lososa osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a pokapeme kořalkou, necháme alespoň 2 hodiny v chladničce marinovat, můžeme i obracet, aby se marináda dostala všude
    2. Mezitím ze všech surovin smícháme omáčku a necháme ji také v chladničce odležet
    3. Připravíme plechovou vyšší krabici (od sušenek apod.), na dno dáme malinkou hrstičku hoblin z tvrdého dřeva (buk, dub, ovocné stromy, ne smolné), položíme starý pařák nebo králičí pletivo (já měla pletivo) a naskládáme opláchnutou a osušenou rybu
    4. Uzavřeme víkem a můžeme položit na sporák nebo na gril a už jenom udíme a těšíme se :-), maso je hotové přibližně za 8-10 min
    5. Hotové porce ryby podáváme přelité odleženou omáčkou.

    Poznámka

    Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

    Nejčtenější články

    Největší dětské rybářské závody na rybníce Konopiště

    Pořádáme již třetí ročník dětských závodů pro širokou veřejnost( není třeba rybářského lístku). Loňská účast byla 108 dětí. Každý malý závodník má v ceně startovného (100 kč) zajištěné jídlo a pití a drobný prezent. Do 50tého místa garantujeme věcné a hodnotné ceny.

    DIGITAL Smart Cradle – absolutní vítěz GRAND PRIX For Fishing 2023

    I letos měl rybářský veletrh For Fishing 2023 bohatý doprovodný program. Kromě jiného se také vystavovatelé mohli přihlásit s nějakým zajímavým výrobkem do soutěže GRAND PRIX For Fishing 2023. Jde o prestižní záležitost a tak není divu, že se letos soutěže zúčastnily i takové rybářské celebrity, jako Karel Nikl nebo Lukáč Krása. Ovšem hlavní cena letos skončila na Slovensku!

    Ryby v české kuchyni – 1. díl

    Ryby se v Čechách konzumují po staletí. Dříve hlavně sladkovodní, nyní si oblibu získaly i ryby mořské. Asi nejvýznamnější rybou u nás byl odedávna kapr. Kapr se začal konzumovat již ve středověku a to díky rozmachu rybnikářství, kdy rybníky patřily k běžné součásti feudálních panství, ale i klášterů. Do výstavby rybníků se pak zapojily později i města.