Rybářský rozcestník

Lipani na sardeli

Lipani potření sardelovou pastou, opečení na oleji, nakonec chvíli povaření, servírovaní se šťávou zjemněnou máslem.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4-8 ks lipanů (asi 800 g)
  • 50 g sardelové pasty
  • 40 g oleje
  • 20 g másla
  • hladká mouka
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Ryby připravené ke kuchyňské úpravě potřeme sardelovou pastou, osolíme a poprášíme moukou
    2. Opečeme je zvolna v rozehřátém oleji po obou stranách, pak ryby mírně podlijeme vodou, převaříme a šťávu zjemníme máslem
    3. Upečené lipany na talířích přeléváme sardelovou šťávou a sypeme sekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?