Rybářský rozcestník

Ryba pečená po sicilsku

Recept na přípravu rybího masa upečeného v troubě spolu se zeleninovou směsí.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce jakékoliv ryby
  • 8 ks zelených oliv
  • 2 ks hřebíčků
  • 1 ks cibule
  • 300 g rajčat
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 1 lžíce kaparů
  • malý kousek celeru
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryb zbavené kůže urovnáme v jedné vrstvě na vymaštěnou mělkou ohnivzdornou misku
    2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, hřebíček, sůl a za občasného promíchání je podusíme na kaši
    3. Do rajčat vmícháme vypeckované, na drobno nakrájené olivy, kapary, petrželku, nadrobno nakrájený celer a pepř
    4. Směs urovnáme na ryby a upečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut
    5. Ryby podáváme velmi horké.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže nebo bramborová kaše a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?