Rybářský rozcestník

Ryba pečená po sicilsku

Recept na přípravu rybího masa upečeného v troubě spolu se zeleninovou směsí.

2 náročnost
45 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks porce jakékoliv ryby
  • 8 ks zelených oliv
  • 2 ks hřebíčků
  • 1 ks cibule
  • 300 g rajčat
  • 1 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 1 lžíce kaparů
  • malý kousek celeru
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryb zbavené kůže urovnáme v jedné vrstvě na vymaštěnou mělkou ohnivzdornou misku
    2. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme spařená, oloupaná a na plátky nakrájená rajčata, hřebíček, sůl a za občasného promíchání je podusíme na kaši
    3. Do rajčat vmícháme vypeckované, na drobno nakrájené olivy, kapary, petrželku, nadrobno nakrájený celer a pepř
    4. Směs urovnáme na ryby a upečeme pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut
    5. Ryby podáváme velmi horké.

    Doporučení

    Příloha: Vařená rýže nebo bramborová kaše a zeleninový salát.

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím