Rybářský rozcestník

Lipan na slanině

Osolené a pepřem okořeněné ryby (lipani nebo pstruzi), obložené moučným máslem, upečené v troubě na plátcích slaniny.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks lipanů (pstruhů)
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 100 g slaniny
  • 65 g másla
  • 15 g hladké mouky
  • strouhanka
  • pepř
  • sůl
  • alobal na máslo
  • Příprava

    1. Na dno pánve vyskládáme plátky slaniny, kolečka cibule a nadrcený bobkový list
    2. Přidáme vykuchané, oprané a důkladně okapané ryby, osolené a okořeněné pepřem
    3. Maso poklademe lupínky moučného másla
    4. Vše posypeme jemnou strouhankou a pokryjeme plátky slaniny
    5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

    Příprava moučného másla:
    Změklé máslo promícháme s hladkou moukou, hmotu vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?