Rybářský rozcestník

Lipan na slanině

Osolené a pepřem okořeněné ryby (lipani nebo pstruzi), obložené moučným máslem, upečené v troubě na plátcích slaniny.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks lipanů (pstruhů)
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 100 g slaniny
  • 65 g másla
  • 15 g hladké mouky
  • strouhanka
  • pepř
  • sůl
  • alobal na máslo
  • Příprava

    1. Na dno pánve vyskládáme plátky slaniny, kolečka cibule a nadrcený bobkový list
    2. Přidáme vykuchané, oprané a důkladně okapané ryby, osolené a okořeněné pepřem
    3. Maso poklademe lupínky moučného másla
    4. Vše posypeme jemnou strouhankou a pokryjeme plátky slaniny
    5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

    Příprava moučného másla:
    Změklé máslo promícháme s hladkou moukou, hmotu vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím