Rybářský rozcestník

Lipan na slanině

Osolené a pepřem okořeněné ryby (lipani nebo pstruzi), obložené moučným máslem, upečené v troubě na plátcích slaniny.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks lipanů (pstruhů)
  • 1 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • 100 g slaniny
  • 65 g másla
  • 15 g hladké mouky
  • strouhanka
  • pepř
  • sůl
  • alobal na máslo
  • Příprava

    1. Na dno pánve vyskládáme plátky slaniny, kolečka cibule a nadrcený bobkový list
    2. Přidáme vykuchané, oprané a důkladně okapané ryby, osolené a okořeněné pepřem
    3. Maso poklademe lupínky moučného másla
    4. Vše posypeme jemnou strouhankou a pokryjeme plátky slaniny
    5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

    Příprava moučného másla:
    Změklé máslo promícháme s hladkou moukou, hmotu vytvarujeme do válečku, zabalíme do alobalu a necháme v lednici ztuhnout.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím