Rybářský rozcestník

Štičí sekaná

V troubě upečená sekaná z napařeného, důkladně kostí zbaveného masa štiky dochuceného tvarohem, vejci, pepřem a solí, plněná natvrdo uvařenými vejci.

2 náročnost
70 minut
Štičí sekaná
  • Rozpis na 4-6 porcí:
  • 1 kg štičího masa zbaveného kůže a kostí
  • 200 g měkkého tvarohu (ne kyselý!)
  • 3-4 ks vejce
  • 5 lžic krupice
  • 3 lžíce sledké smetany
  • 4-5 ks vajec uvařených na tvrdo (náplň)
  • strouhanka na obalení
  • máslo na potření
  • papír na pečení
  • bílý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Maso ze štiky zbavené kůže, chvíli napaříme, pak zbavíme všech kostí
    2. Obrané maso pomeleme, smícháme s tvarohem, vejci a krupicí, osolíme a okořeníme bílým pepřem, vše důkladně promícháme
    3. Vypracujeme šišku, do které vtlačíme natvrdo uvařená vejce
    4. Připravenou šišku obalíme ve strouhance, přendáme ji na plech vyložený papírem na pečení, důkladně potřeme rozpuštěným máslem
    5. Rybí sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C pěkně dozlatova, občas ji během pečení postříkáme teplou vodou.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím