
Štičí sekaná
Rozpis na 4-6 porcí:
1 kg štičího masa zbaveného kůže a kostí
200 g měkkého tvarohu (ne kyselý!)
3-4 ks vejce
5 lžic krupice
3 lžíce sledké smetany
4-5 ks vajec uvařených na tvrdo (náplň)
strouhanka na obalení
máslo na potření
papír na pečení
bílý pepř
voda
sůl
Příprava
- Maso ze štiky zbavené kůže, chvíli napaříme, pak zbavíme všech kostí
- Obrané maso pomeleme, smícháme s tvarohem, vejci a krupicí, osolíme a okořeníme bílým pepřem, vše důkladně promícháme
- Vypracujeme šišku, do které vtlačíme natvrdo uvařená vejce
- Připravenou šišku obalíme ve strouhance, přendáme ji na plech vyložený papírem na pečení, důkladně potřeme rozpuštěným máslem
- Rybí sekanou pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C pěkně dozlatova, občas ji během pečení postříkáme teplou vodou.