Rybářský rozcestník

Lipani na másle pečení v alobalu

Osolení, pepřem okořenění lipani, pokapaní citronovou šťávou, upečení na grilu zabalení v alobalu.

2 náročnost
35 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4-8 ks lipanů (800 g)
  • 60 g másla
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané, pod tekoucí vodou opláchnuté lipany, osušíme nejlépe papírovými ubrousky
    2. Osolíme je, okořeníme pepřem, pak ryby potřeme povoleným máslem, každou zvlášť zabalíme do alobalu
    3. Pečeme asi 20 minut na důkladně rozpáleném grilu.

    Doporučení

    Takto připravené ryby můžeme také upéci v troubě.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?