Rybářský rozcestník

Lín na paprice

Vykuchaní a očištění líny opečení na másle spolu s kostičkami anglické slaniny a cibulí, zalití smetanovou omáčkou.

2 náročnost
25 minut
  • 800 g línů (4 ks)
  • 80 g másla
  • 50 g slaniny
  • 100 ml sladké smetany
  • 1 ks menší cibule
  • mletá červená paprika
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané, očištěné a pod tekoucí studenou vodou oprané ryby osušíme papírovým ubrouskem, čímž je také zbavíme slizu
    2. Maso osolíme a pak z obou stran opečeme na másle
    3. Líny vyjmeme a do tuku dáme na kostičky nakrájenou slaninu a nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a paprikou
    4. Přidáme smetanu a chvíli vše povaříme
    5. Do omáčky vložíme líny a ještě je dodusíme doměkka.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.