Rybářský rozcestník

Tuňák pečený na roštu

Ochucené plátky tuňáka potřené olejem a upečené na grilu.

2 náročnost
20 minut
  • 600 g tuňáka
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 ks plátky citronu
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného tuňáka nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, osolíme a opepříme
    2. Připravené plátky naskládáme na grilovací rošt, potřeme olejem a po každé straně grilujeme 3 minuty
    3. Hotové plátky tuňáka rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme plátky citronu a podáváme se smaženými hranolky a tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Truman je sice škodná, ale má skvělé maso!

    Trumani, jinak také sumečci američtí, patří mezi ty ryby které rybáři nemají v lásce. Jde o invazivní druh, ten v revíru dokáže nadělat opravdu velkou paseku. Při chytání, například na žížaly, k háčku nepustí žádnou jinou rybu. Ano, jsou místa, které trumani okupují ve velkém množství, na těchto místech se pak nedá chytnou například pěkného kapra, úhoře, či jinou vysněnou rybu. I když jsou trumani v revírech neštěstím, někteří rybáři je přesto dokáží využít. Nejen že si při cíleném lovu trumanů člověk dobře zachytá, také jejich maso je výtečné a stojí za to si ho připravit na grilu, v oleje, nebo například v udírně.

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?