Rybářský rozcestník

Tuňák pečený na roštu

Ochucené plátky tuňáka potřené olejem a upečené na grilu.

2 náročnost
20 minut
  • 600 g tuňáka
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 ks plátky citronu
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného tuňáka nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, osolíme a opepříme
    2. Připravené plátky naskládáme na grilovací rošt, potřeme olejem a po každé straně grilujeme 3 minuty
    3. Hotové plátky tuňáka rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, ozdobíme plátky citronu a podáváme se smaženými hranolky a tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Rada ČRS schválila návrh změn rybářského řádu pro rok 2019. Asi nejvýznamnější je zákaz srkaček!

    Dodatek k bližším podmínkám výkonu rybářského práva na revírech ČRS pro rok 2019 byl projednán a schválen Radou ČRS 7. června 2018. I když podmínkou platnosti těchto změn je schválení jednotlivých ustanovení tohoto dodatku uživatelem revíru, je již jasné, že od roku 2019 budou někteří rybáři na svazových vodách nuceni změnit své vybavení. Například nově bude muset každý rybář u sebe mít povinně podběrák, což zatím není podmínkou. Dále bude zakázána tzv. pevná srkačka, tedy krmítko s návazcem nebo návazci uvázané k sobě na tvrdo….

    Ryby v českých řekách jsou na kokainu, nejvíce sjetí jsou úhoři

    Vědci zjistili, že v řekách u velkých měst je poměrně velká koncentrace kokainu. Ten ohrožuje populaci některých ryb. Kokain a další drogy ve vodě představuje velký problém například pro úhoře říčního.

    Kolíčky na boilies z drátu

    Mikro kolíčky na boilies, které se používají tak, že je zavrtáme do boilie, se dají samozřejmě koupit, ale jejich ceny v rybářských obchodech jsou dost vysoké. Lze si je ale rychle a jednoduše vyrobit doma z tenkého drátu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím