Pečení jelci plnění na slanině orestovanou zeleninovou směsí.
1. Očištěné, vykuchané, omyté a osušené jelce osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a pepřem, odložíme do ledničky na 2 hodiny odpočinout
2. Na kostky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nasekanou oloupanou cibuli, na tenké nudličky nakrájené papriky zbavené jadřinců, na osminky nakrájená rajčata, vše osolíme a za stálého míchání restujeme asi 10 minut, pak necháme vychladnout
3. Vychladlou zeleninovou směsí naplníme připravené jelce, sepneme je grilovacími jehlami nebo je zašijeme a vložíme do pekáče vymaštěného olejem
4. Zbytkem zeleninové směsi připravené ryby obložíme, podlijeme trochou zeleninového vývaru a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C
5. Jelce pečeme doměkka, během pečení ryby potíráme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme zeleninovým vývarem.