Rybářský rozcestník

Jelci nadívaní zeleninou

Pečení jelci plnění na slanině orestovanou zeleninovou směsí.

3 náročnost
50 minut
+ 2 hodiny odpočinutí  
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks větší jelci jeseni
  • 2 ks paprikové lusky
  • 2 ks rajčata
  • 1 ks středně velké cibule
  • 120 g slaniny
  • 3 dcl zeleninového vývaru
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané, omyté a osušené jelce osolíme, posypeme mletou červenou paprikou a pepřem, odložíme do ledničky na 2 hodiny odpočinout
    2. Na kostky nakrájenou slaninu rozškvaříme, přidáme nadrobno nasekanou oloupanou cibuli, na tenké nudličky nakrájené papriky zbavené jadřinců, na osminky nakrájená rajčata, vše osolíme a za stálého míchání restujeme asi 10 minut, pak necháme vychladnout
    3. Vychladlou zeleninovou směsí naplníme připravené jelce, sepneme je grilovacími jehlami nebo je zašijeme a vložíme do pekáče vymaštěného olejem
    4. Zbytkem zeleninové směsi připravené ryby obložíme, podlijeme trochou zeleninového vývaru a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C
    5. Jelce pečeme doměkka, během pečení ryby potíráme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme zeleninovým vývarem.

    Nejčtenější články

    Změny v rybářském řádu pro rok 2019

    Jako každý rok i letos tu máme výpis těch nejdůležitějších změn v rybářském řádu platných od 1.1.2019. Musím však upozornit, že ne ve všech krajích byly schváleny všechny změny doporučené Radou ČRS! Rada ČRS totiž nemá kompetenci direktivně vstupovat do výlučné pravomoci uživatele revíru a tak záleží na nich, zda schválí doporučení rady v plném znění, nebo ne.

    Největší rybí obři – rybářské trofejní kusy

    Dnes je mezi námi sportovními rybáři modní trend honit se za velkými trofejními kusy. Nevím, zda tuto mánii odstartoval svými dokumenty Jakub Wágner, tedy u nás v Česku, nebo zda se rybáři již v minulosti i u nás předháněli v tom, kdo chytí tu největší rybu. Já osobně si raději dobře zachytám a po extra velkých rybách zase tak neprahnu, ale poctivě řečeno, kdo by nechtěl na prutu opravdu trofejní kus? Ale začněme odjinud. Víte vůbec, jaká je ta největší ryba, co brázdí vody na naší planetě?

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím