Rybářský rozcestník

Lín s houbovou omáčkou

Porce masa z lína opečené na oleji, podušené spolu s cibulí a houbami doměkka.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g lína
  • 100 g čerstvých hub
  • 90 g másla
  • 50 g slaniny
  • 20 g hladké mouky
  • 1/4 l zakysané smetany
  • 1 ks cibule
  • tlučený kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce lína osolíme, okořeníme pepřem a pak obalíme v mouce
    2. Maso opečeme po obou stranách na kostičkách slaniny a na části másla
    3. Opečeného lína vyjmeme a na zbylém tuku podusíme plátky hub
    4. Na jiné pánvi na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, tu zředíme smetanou a necháme přejít varem
    5. Vše spojíme s podušenými houbami, přidáme tlučený kmín a porce opečené ryby a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím