Rybářský rozcestník

Lín s houbovou omáčkou

Porce masa z lína opečené na oleji, podušené spolu s cibulí a houbami doměkka.

2 náročnost
35 minut
  • 800 g lína
  • 100 g čerstvých hub
  • 90 g másla
  • 50 g slaniny
  • 20 g hladké mouky
  • 1/4 l zakysané smetany
  • 1 ks cibule
  • tlučený kmín
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce lína osolíme, okořeníme pepřem a pak obalíme v mouce
    2. Maso opečeme po obou stranách na kostičkách slaniny a na části másla
    3. Opečeného lína vyjmeme a na zbylém tuku podusíme plátky hub
    4. Na jiné pánvi na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, tu zředíme smetanou a necháme přejít varem
    5. Vše spojíme s podušenými houbami, přidáme tlučený kmín a porce opečené ryby a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

    Doporučení

    Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Kouzla s tygřím ořechem, aneb jak docílit, aby tygří ořech kapři našli

    Tygří ořech patří stále více k těm nejoblíbenějším návnadám zkušených kaprařů. Ti nejzkušenější pak na něj také chytají. Tygří ořechy se dají prezentovat rybám jen tak, položené na dně, nebo je lze mírně přizvednou či dokonce nechat plavat jako Pop UP nástrahu, aby je kapři či amuři určitě nepřehlédli.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím