Rybářský rozcestník

Kčuč neboli plotice zapečené po arménsku

V zapékací misce upečené plotice ve vrstvách spolu s cibulí, rajčaty, paprikami a kořením

2 náročnost
55 minut
  • 1 kg ryb (rozpůlených, bez hlav, ocasů a ploutví)
  • 75-100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 2-3 lžíce estragonu (můžem nahradit petrželkou a koprem)
  • 1-2 lžičky sladké papriky
  • 12 ks zrnek pepře
  • 6 ks zrnek nového koření
  • 5 ks cibule
  • 3-4 ks papriky
  • 4 ks rajčata
  • sůl
  • Příprava

    1. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe vrstvou zeleniny, tedy nakrájené cibule, rajčat, papriky a části koření
    2. Na první vrstvu položíme půlky očištěných plotic a zakryjeme další vrstvou zeleniny a koření
    3. Pokrm zalijeme vínem, osolíme, zakryjeme pokličkou a dáme péci do trouby vyhřáté na 170-180 °C tak 30-40 minut.

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.