Rybářský rozcestník

Kapr po indicku

Na oleji zprudka opečené porce kapra, podušené spolu s cibulí, feferonkami a kokosem, dochucené citronovou šťávou.

2 náročnost
40 minut
Kapr po indicku
  • 1 kg masa z kapra
  • 6 lžic strouhaného kokosu
  • 2-3 ks cibule
  • 1 ks feferonky
  • citronová šťáva
  • voda
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z kapra mírně osolíme a prudce na oleji orestujeme po obou stranách
    2. Opečené maso vyjmeme a na témž oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přepůlenou, jadřinců zbavenou feferonku
    3. Kapra vložíme zpět do pánve a podlijeme kokosem, předem rozvařeným v malém množství vody
    4. Přiklopené pokličkou dusíme doměkka
    5. Hotový pokrm ještě zakápneme citronovou šťávou.

    Doporučení

    Jako přílohu podáváme vařenou rýži.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.