Rybářský rozcestník

Aliotta

Rybí vývar ze dvou nebo více druhů ryb. Recept pochází ze Sicílie.

2 náročnost
25 minut
  • 400 g rybího masa ze dvou nebo i více druhů ryb
  • 30 g oleje
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks žloutky
  • 1 ks cibule
  • čerstvá petrželka
  • citronová šťáva
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na dobře rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli
    2. Přidáme na jemno nasekaný česnek, zalijeme vodou, osolíme a dochutíme pepřem
    3. Na kousky nakrájené maso ze dvou i více druhů ryb přihodíme k ostatním ingrediencím, dále přidáme nasekanou čerstvou petrželku a vše vaříme mírným varem 20 minut
    4. Uvařené ryby vyjmeme a polévku odstavíme ze zdroje tepla
    5. Žloutky rozkvedláme v troše vývaru, vlijeme do polévky a vývar ještě dochutíme citrónovou šťávou, dále nevaříme.

    Doporučení

    Ryby z vývaru podáváme samostatně.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?