Rybářský rozcestník

Salát z kapra se zeleninou

Nakrájené vařené nebo pečené kapří maso, povařené mrkve, sladkokyselé okurky a sterilizovaný celer nakrájený na kostičky, vše promíchané v misce se zálivkou ze smetany, majonézy, citrónové šťávy, pepře a soli.

1 náročnost
20 minut
+ doba vychlazení  
  • 400 g vařeného nebo pečeného kapřího masa
  • 100 g sterilizovaného celeru
  • 100 g majónezy
  • 100 ml smetany
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks větší mrkve
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Mrkve si oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka, poté mrkve scedíme a necháme vychladnout
    2. Pak si nakrájíme vykostěné kapří maso, povařené mrkve, sladkokyselé okurky a sterilizovaný celer na kostičky
    3. Poté si majonézu promícháme se smetanou a ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí
    4. Nakonec nakrájené suroviny vložíme do mísy a zlehka promícháme s ochucenou majonézou
    5. Hotový salát vychladíme v ledničce a poté podáváme.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….