Rybářský rozcestník

Salát z kapra se zeleninou

Nakrájené vařené nebo pečené kapří maso, povařené mrkve, sladkokyselé okurky a sterilizovaný celer nakrájený na kostičky, vše promíchané v misce se zálivkou ze smetany, majonézy, citrónové šťávy, pepře a soli.

1 náročnost
20 minut
+ doba vychlazení  
  • 400 g vařeného nebo pečeného kapřího masa
  • 100 g sterilizovaného celeru
  • 100 g majónezy
  • 100 ml smetany
  • 2 ks sladkokyselé okurky
  • 2 ks větší mrkve
  • citrónová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Mrkve si oloupeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka, poté mrkve scedíme a necháme vychladnout
    2. Pak si nakrájíme vykostěné kapří maso, povařené mrkve, sladkokyselé okurky a sterilizovaný celer na kostičky
    3. Poté si majonézu promícháme se smetanou a ochutíme citrónovou šťávou, pepřem a solí
    4. Nakonec nakrájené suroviny vložíme do mísy a zlehka promícháme s ochucenou majonézou
    5. Hotový salát vychladíme v ledničce a poté podáváme.

    Nejčtenější články

    Mladý rybář z Adamova chytil gigantického sumce. A dal mu svobodu

    Bylo to v noci ze soboty na neděli. Od Mikulova se hnala bouřka. Začalo silně pršet. Dvaadvacetiletý Tomáš Rozsypal z Adamova na Blanensku se bál narovnat špičku prutu, aby do něj neudeřil blesk. Déšť ustal a voda rybníka ožila. Věřil svému úsudku a stále nahazoval na vytipované místo. Pak přišel konečně záběr. Po téměř hodinovém boji z vody pak vytáhl sumce, který měřil 238 centimetrů.

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin

    Vedro za jedinou noc zdecimovalo největší moravský rybník. Hladinu Nesytu posely tisíce zdechlin. Několik desítek tun mrtvých ryb lemuje břehy Nesytu, o kus dál tvoří na hladině jakýsi plovoucí ostrov, v dalších částech rybníka pak vytváří mozaiku bílých břich na zelené hladině.

    Na Lipně se našel mrtvý sumec uvázaný na drátě u pařezu

    Na Lipně byl před třemi dny objeven mrtvý sumec, který měl v hubě uvázaný drát, ten se pak zachytil u kořene pařezu a sumec uhynul. Fotografie v článku ukazují jeden z důvodů, proč je zakázáno sumce, ale i jiné ryby, uvazovat za hubu….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím