2 náročnost
30 minut
+ doba odležení ochuceného kapra
Rozpis na 4 porce:
4 ks podkovy z kapra
2 ks stroužky česneku
4 lžíce majonézy
2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
2 lžíce zakysané smetany
citronová šťáva
máslo
kmín
pepř
sůl
Příprava
- Podkovy z kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu rozležet.
- Z kopru odstraníme stonky a větvičky nasekáme najemno.
- Majonézu promícháme se smetanou, přidáme nasekaný kopr, utřený česnek, podle chuti, opepříme, osolíme.
- Do vyhřáté trouby v zapékací misce vložíme podkovy kapra, které okmínujeme, poklademe plátky másla, pečeme při 180 °C tak 15 minut, pak podkovy kapra hustě potřeme směsí, zvýšíme výkon trouby na 200 °C, pečeme ještě 5 minut.
- Upečeného kapra podáváme s brambory, které přelijeme šťávou po pečení, posypeme nasekanou petrželkou, jako další příloha je chutná sterilovaná červená řepa.
Poznámka
Text i foto: D. Marounek