Rybářský rozcestník

Kapr ve zlatých šupinách

Díky kukuřičným lupínkům, přichyceným na rybě pomocí těstíčka, vypadají porce ryby po usmažení a pak po dopečení, jako by byly na rybě zlaté šupiny, proto ten název.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 600-800 g porce kapra (4 ks podkovy nebo filety z kapra)
  • 250 g kukuřičných lupínků
  • 50 g hladké mouky
  • 30 g škrobové moučky
  • 100 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • olej na smažení
  • drcený kmín
  • citron
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Jednotlivé porce kapra osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a necháme chvíli odležet v lednici.
    2. Z vejce, mouky, škrobu a mléka vyšleháme řidší těstíčko, to osolíme a necháme chvíli odležet.
    3. Porce kapra namáčíme v těstíčku, necháme lehce okapat, obalíme v rozmačkaných kukuřičných lupíncích.
    4. Smažíme, v mírně rozpáleném oleji, pozvolna, snažíme se, aby nám lupínky zezlátly, pak porce ryby vyjmeme z oleje, poklademe na plech a dopečeme v troubě vyhřáté na 90-100 °C doměkka, bude stačit cca 10 minut.

    Doporučení

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….