Díky kukuřičným lupínkům, přichyceným na rybě pomocí těstíčka, vypadají porce ryby po usmažení a pak po dopečení, jako by byly na rybě zlaté šupiny, proto ten název.
2 náročnost
40 minut
Rozpis na 4 porce:
600-800 g porce kapra (4 ks podkovy nebo filety z kapra)
250 g kukuřičných lupínků
50 g hladké mouky
30 g škrobové moučky
100 ml mléka
2 ks vejce
olej na smažení
drcený kmín
citron
pepř
sůl
Příprava
Jednotlivé porce kapra osolíme, okořeníme trochou drceného kmínu a necháme chvíli odležet v lednici.
Z vejce, mouky, škrobu a mléka vyšleháme řidší těstíčko, to osolíme a necháme chvíli odležet.
Porce kapra namáčíme v těstíčku, necháme lehce okapat, obalíme v rozmačkaných kukuřičných lupíncích.
Smažíme, v mírně rozpáleném oleji, pozvolna, snažíme se, aby nám lupínky zezlátly, pak porce ryby vyjmeme z oleje, poklademe na plech a dopečeme v troubě vyhřáté na 90-100 °C doměkka, bude stačit cca 10 minut.
Doporučení
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Recept ze střední Ameriky, obměna peruánského ceviches s kterou se setkal kamarád v Panamě. Vyzkoušeno, lze připravit i ze sladkovodních ryb, nejvíce se osvědčil sumec.
Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!
Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.
Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….