Rybářský rozcestník

Nakládaný losos po švédsku

Lisované filety lososa ochucené cukrem, solí, koprem, pepřem a destilátem.

1 náročnost
5 minut
+ doba lisování a marinování  
  • 1,5-2 kg filetů z lososa
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce čirého alkoholu (vodky)
  • 1 ks svazku čerstvého kopru
  • Příprava

    1. Očištěné filety položíme kůží dolů na talíř, poprášíme je krupicovým cukrem, solí a pepřem, posypeme na jemno nasekaným koprem a zakápneme alkoholem
    2. Přikryjeme druhým talířem (dnem dolů) a zatížíme závažím, tak 0,5 kg těžkým, nebo konzervou a dáme vychladit
    3. Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalíme a potřeme nahromaděnou šťávou
    4. Třetí den by mělo maso ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové, pak ho krájíme na tenké plátky a podáváme se skrojky citronu na tmavém chlebu.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím