Rybářský rozcestník

Nakládaný losos po švédsku

Lisované filety lososa ochucené cukrem, solí, koprem, pepřem a destilátem.

1 náročnost
5 minut
+ doba lisování a marinování  
  • 1,5-2 kg filetů z lososa
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce soli
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce čirého alkoholu (vodky)
  • 1 ks svazku čerstvého kopru
  • Příprava

    1. Očištěné filety položíme kůží dolů na talíř, poprášíme je krupicovým cukrem, solí a pepřem, posypeme na jemno nasekaným koprem a zakápneme alkoholem
    2. Přikryjeme druhým talířem (dnem dolů) a zatížíme závažím, tak 0,5 kg těžkým, nebo konzervou a dáme vychladit
    3. Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalíme a potřeme nahromaděnou šťávou
    4. Třetí den by mělo maso ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové, pak ho krájíme na tenké plátky a podáváme se skrojky citronu na tmavém chlebu.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?