Rybářský rozcestník

Topinky Bezdrev

Chutná směs z na másle opečeného masa z kapra a dalších surovin servírovaná na topinkách. Často se podává na výlovech rybníků v jižních Čechách, podle rybníku Bezdrev je právě tato směs pojmenovaná.

2 náročnost
20 minut
topinkytopinkytopinky
  • 500 g filetů z kapra bez kůže
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky sladké červené papriky
  • 1/4 lžičky mletého (drceného) kmínu
  • worchestr dle chuti
  • máslo
  • kečup
  • křen
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z kapra osolíme, okmínujeme, opečeme na másle do měkka.
    2. Na másle opečeme dozlatova nakrájenou cibuli.
    3. Přidáme kousky pečeného rybího masa bez kostí, rozmačkáme vidličkou, promícháme s cibulkou.
    4. Okořeníme podle chuti, 1-2 lžícemi kečupu, worchestrem, červenou paprikou, pepřem a solí.
    5. Směs promícháme a necháme chvíli prohřát.
    6. Mažeme na topinky, posypeme nastrouhaným křenem, ozdobíme petrželkou.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Pozvánka na Středočeskou juniorku v plavané

    Místní organizace Nymburk pořádá ve dnech 24. – 25. 9. 2022 náborový závod Středočeská juniorka v plavané – podzimní kolo, který se koná na revíru Labe 21 a je určen věkovým kategoriím U15 a U20….