Rybářský rozcestník

Hranolky z tolstolobika

Filety z tolstolobika nakrájené na větší hranolky, marinované v sójové marinádě, obalené v hladké mouce smíchané s paprikou a škrobovou moučkou, usmažené dozlatova.

2 náročnost
25 minut
+ 30 minut marinování  
  • Rozpis na 2 porce:
  • 500 g filetů z tolstolobika
  • 80 g hladké mouky
  • 12 g česneku
  • 3 g sladké papriky
  • 2 g škrobové moučky
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 6 lžic oleje
  • mletý kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety mírně osolíme a pak je pokrájíme na hranolky asi 1,5 cm široké
    2. Maso vložíme na 30 minut do marinády připravené ze sójové omáčky, kmínu a plátků česneku
    3. Kostky necháme důkladně okapat, obalíme je v hladké mouce smíchané s paprikou i škrobovou moučkou
    4. Hranolky tolstolobika smažíme asi 6 minut při 180 °C.

    Doporučení

    Rybí hranolky servírujeme teplé s lehkým bramborovým salátem a nějakou pikantní omáčkou.

    Nejčtenější články

    NONSTOP – lov ryb po půlnoci. Proč s ním všichni dělají takovou vědu?

    Dříve jsem byl velkým propagátorem lovu ryb pře půlnoc, nyní již mám pochyby, jak moc jde o výhodu moci chytat ryby celou noc. Po několika letech, co na revírech v NONSTOP režimu chytám, jsem totiž zjistil, že těch ryb, chycených v noci, zase až tak moc není.

    Cíleně pro rybí maso chodí k vodě jen něco málo přes 4 % registrovaných rybářů

    Z naší ankety s otázkou: „Proč vlastně rybařím?“, jasně vyplývá, že k vodě pro rybí maso chodí jen malé procento rybářů. Většina nás rybářů má totiž jiný důvod, proč vlastně k vodě na ryby chodí. Možná budete překvapeni, jak více jak 8 000 rybářů, v naší anketě, tedy hlasovalo.

    Žebrové krmítko naplněné pečivem

    V žebrovém krmítku skvěle drží jak větší kusy rohlíku, tak i kousky chleba. Lze pečivem naplnit a plně nahradit klasickou zakrmovací směs. I když jde o nouzové řešení, pokud nám například dojde zakrmovací směs, občas se vyplatí pečivo nasadit i místo krmné směsi jako hlavní zakrmovací složku krmení.