Rybářský rozcestník

Tymiánový losos

Filety z lososa potřené olivovým olejem promíchaným s nasekaným tymiánem, utřeným česnekem, pepřem a solí, grilované na roštu nebo opečené na oleji na pánvi.

2 náročnost
20 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce lososa
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce tymiánových lístků
  • 80 ml olivového oleje
  • sůl
  • Příprava

    1. Natrhané tymiánové lístky smícháme v misce spolu s olejem, česnekem rozmělněným nožem, pepřem a solí
    2. Směsí potřeme jednotlivé porce lososa
    3. Maso z obou stran zprudka grilujeme na dobře rozpáleném grilu nebo na pánvičce opečeme na malém množství rozpáleného oleje.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme například Teplý celerový salát.

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Pozvánka na Pohár kněžny Ludmily

    Místní organizace Mělník zve na 29. ročník závodu v plavané „Pohár kněžny Ludmily 2024“, který se koná 5. – 6. 10. 2024 na revíru Labe 14….