Rybářský rozcestník

Tymiánový losos

Filety z lososa potřené olivovým olejem promíchaným s nasekaným tymiánem, utřeným česnekem, pepřem a solí, grilované na roštu nebo opečené na oleji na pánvi.

2 náročnost
20 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce lososa
  • 4 ks stroužky česneku
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžíce tymiánových lístků
  • 80 ml olivového oleje
  • sůl
  • Příprava

    1. Natrhané tymiánové lístky smícháme v misce spolu s olejem, česnekem rozmělněným nožem, pepřem a solí
    2. Směsí potřeme jednotlivé porce lososa
    3. Maso z obou stran zprudka grilujeme na dobře rozpáleném grilu nebo na pánvičce opečeme na malém množství rozpáleného oleje.

    Doporučení

    Jako přílohu servírujeme například Teplý celerový salát.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?