Rybářský rozcestník

Polévka z kapra a fazolí s pufničkami

Polévka z vařených fazolí, zeleniny, masa z kapra a koření, podávaná s pufničkami.

2 náročnost
70 minut
  • 500 g masa z kapra
  • 150 g velkých barevných fazolí
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kostky bujónu
  • 1 ks petržele
  • 1/2 ks celeru
  • 1/2 ks pórku
  • petrželka na ozdobení
  • vnitřnosti z 1 kapra
  • hlava z 1 kapra
  • mletý pepř
  • vegeta
  • voda
  • sůl
  • Na těsto:
  • 100 g hladké mouky
  • 3 g droždí
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Fazole dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, uvaříme doměkka a přecedíme, v jiném hrnci uvaříme očištěnou, na menší kousky nakrájenou zeleninu
    2. Pak do polévky k uvařené zelenině přidáme přecezené fazole
    3. Zvlášť ještě uvaříme hlavu z kapra, maso i vnitřnosti, přecedíme a vývar přidáme do polévky
    4. Polévku zahustíme jíškou připravenou z polohrubé mouky a másla, ochutíme ji solí, pepřem, bujónem a jemně i vegetou
    5. Připravíme si pufničky; z hladké mouky, vejce, špetky soli a droždí uděláme těsto, rozválíme na vyšší plát, náprstkem nebo malinkým vykrajovátkem vypíchneme pufničky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě těstoviny upečeme dozlatova
    6. Hotovou polévku prohřejeme, podáváme s pufničkami, které podáváme zvlášť a zdobíme na drobno nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím