Rybářský rozcestník

Polévka z kapra a fazolí s pufničkami

Polévka z vařených fazolí, zeleniny, masa z kapra a koření, podávaná s pufničkami.

2 náročnost
70 minut
  • 500 g masa z kapra
  • 150 g velkých barevných fazolí
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • 1 lžíce másla
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kostky bujónu
  • 1 ks petržele
  • 1/2 ks celeru
  • 1/2 ks pórku
  • petrželka na ozdobení
  • vnitřnosti z 1 kapra
  • hlava z 1 kapra
  • mletý pepř
  • vegeta
  • voda
  • sůl
  • Na těsto:
  • 100 g hladké mouky
  • 3 g droždí
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Fazole dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, uvaříme doměkka a přecedíme, v jiném hrnci uvaříme očištěnou, na menší kousky nakrájenou zeleninu
    2. Pak do polévky k uvařené zelenině přidáme přecezené fazole
    3. Zvlášť ještě uvaříme hlavu z kapra, maso i vnitřnosti, přecedíme a vývar přidáme do polévky
    4. Polévku zahustíme jíškou připravenou z polohrubé mouky a másla, ochutíme ji solí, pepřem, bujónem a jemně i vegetou
    5. Připravíme si pufničky; z hladké mouky, vejce, špetky soli a droždí uděláme těsto, rozválíme na vyšší plát, náprstkem nebo malinkým vykrajovátkem vypíchneme pufničky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě těstoviny upečeme dozlatova
    6. Hotovou polévku prohřejeme, podáváme s pufničkami, které podáváme zvlášť a zdobíme na drobno nasekanou petrželkou.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím