Polévka z vařených fazolí, zeleniny, masa z kapra a koření, podávaná s pufničkami.
1. Fazole dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, uvaříme doměkka a přecedíme, v jiném hrnci uvaříme očištěnou, na menší kousky nakrájenou zeleninu
2. Pak do polévky k uvařené zelenině přidáme přecezené fazole
3. Zvlášť ještě uvaříme hlavu z kapra, maso i vnitřnosti, přecedíme a vývar přidáme do polévky
4. Polévku zahustíme jíškou připravenou z polohrubé mouky a másla, ochutíme ji solí, pepřem, bujónem a jemně i vegetou
5. Připravíme si pufničky; z hladké mouky, vejce, špetky soli a droždí uděláme těsto, rozválíme na vyšší plát, náprstkem nebo malinkým vykrajovátkem vypíchneme pufničky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně vyhřáté troubě těstoviny upečeme dozlatova
6. Hotovou polévku prohřejeme, podáváme s pufničkami, které podáváme zvlášť a zdobíme na drobno nasekanou petrželkou.