Rybářský rozcestník

Grilované rybí filety

Filety ze sladkovodních ryb pokapané citronovou šťávou, okořeněné a osolené, po odležení potřené olejem, grilované na venkovním roštu grilu.

1 náročnost
30 minut
+ doba kuchání a 30 minut odležení  
Grilované rybí filety
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800-1000 g filet ze sladkovodních ryb (pstruh, siven, okoun ...)
  • 40 g oleje
  • vaše oblíbené rybí koření
  • citronová šťáva
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné, vykuchané a pod tekoucí vodou oprané ryby nafiletujeme, filety osolíme, okořeníme a pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 30 minut odležet
    2. Jednotlivé filety potřeme olejem a dáme na dobře vyhřátý gril, s roštem potřeným olejem, grilovat
    3. Maso grilujeme po obou stranách (nejprve filety pokládáme kůží dolů!)
    4. Hotové grilované filety klademe na předehřáté talíře a nejlépe ihned podáváme.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i ryby mořské.

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …