Vykuchaní okouni stažení z kůže pokapaní citronovou šťávou, okořenění, posypaní nasekanými kapary, pokladeni plátky másla a kolečky cibule, upečení v troubě.
2 náročnost
45 minut
Okouni na kapary
Rozpis na 4 porce:
8 ks okounů tak 30 cm velkých
1 ks větší cibule
4 lžičky kapary
citronová šťáva
máslo
kmín
pepř
sůl
Příprava
Vykuchané okouny stáhneme z kůže (postupujeme takto: odřízneme hlavu, ocas a hřbetní ploutev, ostrým nožem kůži na hřbetu po celé délce nařízneme a stáhneme směrem dolů k břichu)
Okouny omyjeme, naskládáme do pekáčku, nebo na plech, pokapeme citronovou šťávou, ochutíme, solí, kmínem, pepřem, posypeme nasekanými kapary, poklademe proužky cibule, plátky másla a dáme péct na 15-20 minut do vyhřáté trouby na 180 °C
Podáváme s vařenými brambory.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.
Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….
Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.