Rybářský rozcestník

Steak z tuňáka

Buď na grilovací pínvi nebo na roštu grilu opečené plátky tuňáka ochucené solí a pepřem, potřené olivovým olejem, servírované potřené marinádou z olivového oleje, nasekané petrželky a chilli papričky.

2 náročnost
15 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks steaky z tuňáka
  • 1 ks chilli papričky
  • olivový olej
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Steaky z tuňáka osolíme a opepříme pěkně z obou stran, pak je potřeme olivovým olejem, necháme chvíli odležet
    2. Odleželé steaky vložíme na pánev nebo rozpálený rošt grilu a opékáme z každé strany maximálně 2 minuty
    3. V misce smícháme olivový olej spolu s nakrájenou chilli papričku a nasekanou petrželkou
    4. Steaky sundáme ze zdroje tepla, potřeme je marinádou a ihned podáváme.

    Doporučení

    Jako přílohu volíme grilovanou nebo dušenou zeleninu, pečivo, ruzně upravené brambory ….

    Poznámka

    Foto: Naďa Indruchová

    Nejčtenější články

    Chcete se seznámit u vody na rybách? Na Fecebooku lze najít dokonce dvě rybářské seznamky!

    Pokud hledáte svou životní lásku, nebo jen kamarádku či parťáka na ryby, lze na Facebooku sledovat jednu ze dvou rybářských seznamek. Třeba právě tam poznáte toho správného parťáka na ryby a je jedno, zda to bude kamarád či kamarádka či budoucí přítel či přítelkyně. Každopádně jde o skvělou možnost, jak se seznámit, aby jste u vody na rybách mohli sdílet své zážitky i s někým druhým.

    Nová rubrika na našem webu: Karavan fishing – nejen po Česku s postelí na kolečkách na rybách

    Na našem webu Rybářský rozcestník.cz jsme pro všechny milovníky rybaření a karavaningu vytvořili novou rubriku! Jde o články jak pro začínající rybáře, co si sebou na rybářské výpravy vozí postel na kolečkách, tak i pro zkušené pardy, co si rybaření s „bydlíkem“ užívají již léta.

    Ořezáním boilie zrychlíte jeho poločas rozpadu

    Pokud marně čekáme na záběr při lovu na boilies, nebo, chceme-li urychlit zájem ryb o nástrahu pod háčkem, někdy stačí jen boilie pod háčkem ořezat. Zrychlíme tak poločas rozpadu boilies, uvolňování látek do okolí a někdy dokážeme tímto drobným zásahem přemluvit k záběru zkušenější ryby, které s běžnými tvary, tedy v tomto případě koulí, mají špatné zkušenosti.