Rybářský rozcestník

Dušená rýže

Vařenou rýži zná asi každý, ale někteří z vás jistě neví, že se rýže dá i dusit, pak je chutnější. Rýže jako příloha se hodí k různým pokrmům, skvělá je pak i k rybímu masu.

2 náročnost
30 minut
Dušená rýže
  • Rozpis na 4 porce:
  • 300 g rýže
  • 40 g sádla
  • 0,75 l vody nebo vývaru
  • 2 ks hřebíčky
  • 1 ks cibule
  • sůl
  • Příprava

    1. Přebranou rýži dáme do cedníku a důkladně ji propereme v tekoucí studené vodě, pak ji necháme okapat
    2. Krátce ji, za stálého míchání, osmažíme (orestujeme) na sádle, osolíme, přidáme cibuli, do níž jsme zapíchli hřebíčky, vše zalijeme vařící vodou, vody dáme tolik, aby sahala asi dva prsty nad rýži, hrnec zaklopíme
    3. V troubě vyhřáté na 180 °C dusíme rýží doměkka, tedy asi 20 minut.

    Doporučení

    Rýži vaříme ve větším kastrolu, aby mohla nabobtnat, rozložit se na tenčí vrstvu, aby spodní vrstva byla stejně měkká jako vrchní. Pro lepší chuť ji můžeme zalít teplým vývarem z kostí nebo zeleniny.

    Poznámka

    Během vaření rýži nemícháme, rýže by se mohla připálit, protože mícháním se na dně usazuje škrob.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2021 – revíry, na kterých lze chytat 24 hodin

    Oblíbenost nonstop revíru u rybářů každým rokem stoupá a není divu. Každý zkušený rybář ví, že právě v nočních hodinách může přijít opravdový trofejní úlovek. Ovšem revíry, kde se může chytat 24 hodin má každý kraj jen několik. Tady je jejich seznam.

    Jak správně namotat vlasec či pletenku na naviják

    I když jde o článek pro začínající rybáře, ze zkušenosti vím, že i mnoho rybářů, co chytají již mnoho let, neumí správně namotat vlasec či pletenku na cívku navijáku. Existuje totiž pár důležitých kroků, jak správně na to a neměl by se ani jeden z nich podcenit či dokonce vynechat.

    Nové method feeder formičky

    Na rybářském trhu se objevily nové method feeder formičky na plnění method feeder krmítek. V čem jsou nové? Tyto formičky ve tvaru „skořápky“ se jednoduše používají, jejich naplnění je rychlé a vyprázdnění ještě rychlejší především díky otevírání v podélné ose formičky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím