Rybářský rozcestník

Smažený halibut se zeleninou

Kousky halibuta usmažené v těstíčku, servírované s podušenou zeleninou.

2 náročnost
40 minut
+ doba odležení  
  • 600 g filetů z halibuta
  • 5 lžic škrobové moučky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička vegety
  • 2 ks bílků
  • 1 ks citronu
  • špetka zázvoru
  • špetka kari koření
  • olej na smažení
  • sůl
  • Na zeleninovou směs:
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 lžíce vegety
  • 2 ks barevné papriky
  • 1 ks malého lilku
  • 1 ks cuketa
  • 1 ks svazku mladé cibulky
  • špetka mletého pepře
  • Příprava

    1. Opláchnuté filety nakrájíme na větší kousky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme je odležet
    2. Bílky smícháme se škrobovou moučkou, zázvorem, vegetou, kari kořením, sójovou omáčkou a kousky halibuta namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova (asi 5-6 minut)
    3. Očištěnou zeleninu nakrájíme na středně velké kousky, ve větší pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran orestujeme, ochutíme vegetou, pepřem a krátce podusíme
    4. Zeleninovou směs servírujeme se smaženým halibutem a vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!