Rybářský rozcestník

Cejn s kari kořením

Osolené porce cejna posypané kari kořením, opečené na oleji, servírované s kolečky orestované cibule.

2 náročnost
25 minut
+ doba odležení  
  • 800 g cejna
  • 100 g oleje
  • 10 g kari koření
  • 2 ks cibule
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce cejna osolíme, posypeme kari kořením a necháme asi 40 minut odležet
    2. V rozpáleném oleji rybu po obou stranách opečeme, pak ji vyjmeme a uchováme v teple
    3. Ve zbytku oleje orestujeme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli
    4. Porce opečeného cejna vyskládáme na předehřáté talíře a obložíme připravenou orestovanou cibulí.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….