Rybářský rozcestník

Sekaná z cejna

Podušené maso cejna pomleté a smíchané s dalšími ingrediencemi, upečené v troubě.

3 náročnost
50 minut
  • 600 g cejna
  • 150 g másla
  • 80 g oleje
  • 50 g strouhanky
  • 50 g krupice
  • 3 ks vejce
  • hrubá mouka
  • mletý zázvor
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybu zbavíme kůže, osolíme a podusíme na másle
    2. Maso vykostíme, umeleme a přidáme vejce, krupici a strouhanku
    3. Směs osolíme a dochutíme pepřem a zázvorem
    4. Máslo rozpustíme a přidáme k ostatním ingrediencím, z hmoty vytvarujeme šišku, obalíme ji v hrubé mouce a dáme na plech s olejem
    5. V troubě vyhřáté na 190 °C pečeme 20-25 minut.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.