Cejn má sice více svalových kůstek, ale maso je chutné, jemné chuti … takto připravený, tedy opečený na másle obalený v pikantním těstíčku, servírovaný se zeleninou orestovanou ve výpeku, je opravdu moc dobrý!
2 náročnost
40 minut
Cejn na zázvoru a kari
1 ks (1,5 kg) velký cejn
2 ks stroužky česneku
2 ks vejce
1 ks zelená paprika
1 ks červená paprika
1 ks cibule
1 lžíce škrobu (Solamyl)
1 lžička strouhaného zázvoru
1 lžička kari
5 cl bílého vína
worchestr
máslo
pepř
olej
sůl
Vykuchanou, šupin zbavenou rybu, opláchneme, odstraníme ploutve, hlavu, ocas, podélně rozřízneme, od hlavy k ocasu na polovinu, rozkrojíme na 4 porce, osolíme
Z vejce, strouhaného sýra a mléka vymíchané hustší těstíčko, v něm obalené filet z lína osolené, pokapané citronovou šťávou, obalené v mouce, nakonec také ve strouhance, pak usmažené pěkně dozlatova.
Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.
Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…