Rybářský rozcestník

Mník pečený po mlynářsku

V oleji smíchaném s citrónovou šťávou, nasekanou cibulí a čerstvou petrželkou marinovaný mník, upečený v troubě po porcích.

2 náročnost
30 minut
+ 1 den marinování  
  • 1 ks mníka (600-800 g)
  • 1 ks velká cibule
  • 2-3 ks bobkového listu
  • 80 g oleje
  • několik kuliček celého pepře
  • čerstvá zelená petrželka
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, vykuchaného mníka nakrájíme na porce
    2. Marinujeme v oleji, do kterého jsme přidali jemně nasekanou cibuli, petrželku a citrónovou šťávu, 1 den necháme marinovat v lednici
    3. Maso osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a položíme na pekáč vytřený olejem s několika kuličkami černého pepře a bobkovým listem
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 20 minut.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím