Rybářský rozcestník

Mník pečený po mlynářsku

V oleji smíchaném s citrónovou šťávou, nasekanou cibulí a čerstvou petrželkou marinovaný mník, upečený v troubě po porcích.

2 náročnost
30 minut
+ 1 den marinování  
  • 1 ks mníka (600-800 g)
  • 1 ks velká cibule
  • 2-3 ks bobkového listu
  • 80 g oleje
  • několik kuliček celého pepře
  • čerstvá zelená petrželka
  • šťáva z 1 ks citrónu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěného, vykuchaného mníka nakrájíme na porce
    2. Marinujeme v oleji, do kterého jsme přidali jemně nasekanou cibuli, petrželku a citrónovou šťávu, 1 den necháme marinovat v lednici
    3. Maso osolíme, okořeníme mletým černým pepřem a položíme na pekáč vytřený olejem s několika kuličkami černého pepře a bobkovým listem
    4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180-190 °C asi 20 minut.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….