Rybářský rozcestník

Candát po mexicku

Pikantní ostrá úprava ryb z mexické kuchyně. Chutná je jak z mořských, tak sladkovodních ryb, my vyzkoušeli maso candáta.

2 náročnost
45 minut
+ doba marinování  
Candát po mexicku
Candát
  • 800 g filetů z candáta
  • plátky citronu
  • Na marinádu:
  • 2 ks troužky česneku
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 ks rajče
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • 1/4 lžičky skořice
  • podle chuti sůl
  • olivový olej
    1. Oloupané pokrájené rajče společně s nakrájenou červenou paprikou a chilli papričkou, opečeme na oleji do měkka
    2. Směs rozmixujeme, přidáme utřený česnek, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, skořici promícháme, podle chuti přisolíme, naředíme olivovým olejem
    3. Směsí potřeme filety ryb z jedné strany a necháme nejlépe přes noc marinovat
    4. Druhý den rybu grilujeme pod předehřátým grilem v troubě 5-7 minut (můžeme také grilovat na dřeveném uhlí grilovat na venkovním grilu)
    5. Hotové filety položíme na list ledového salátu, ozdobíme plátkem citronu, podáváme například s americkými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!