Rybářský rozcestník

Candát po mexicku

Pikantní ostrá úprava ryb z mexické kuchyně. Chutná je jak z mořských, tak sladkovodních ryb, my vyzkoušeli maso candáta.

2 náročnost
45 minut
+ doba marinování  
Candát po mexicku
Candát
  • 800 g filetů z candáta
  • plátky citronu
  • Na marinádu:
  • 2 ks troužky česneku
  • 1 ks červená paprika
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 ks rajče
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • 1/4 lžičky skořice
  • podle chuti sůl
  • olivový olej
    1. Oloupané pokrájené rajče společně s nakrájenou červenou paprikou a chilli papričkou, opečeme na oleji do měkka
    2. Směs rozmixujeme, přidáme utřený česnek, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, skořici promícháme, podle chuti přisolíme, naředíme olivovým olejem
    3. Směsí potřeme filety ryb z jedné strany a necháme nejlépe přes noc marinovat
    4. Druhý den rybu grilujeme pod předehřátým grilem v troubě 5-7 minut (můžeme také grilovat na dřeveném uhlí grilovat na venkovním grilu)
    5. Hotové filety položíme na list ledového salátu, ozdobíme plátkem citronu, podáváme například s americkými brambory.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím