
Rybí směs po maďarsku
500-600 g filetů z candáta
50 g slaniny
2 dl kysané smetany
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks cibule
hladká mouka
sladká paprika
majoránka
pepř
olej
sůl
Příprava
- Filety nakrájíme na kostky, osolíme
- Hladkou mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme, na rozpáleném oleji opečeme do zlatova ze všech stran, odložíme stranou
- Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a kostky červené a zelené papriky, zmírníme plamen, zeleninu restujeme, až začne cibule sklovatět
- K zelenině přidáme proužky slaniny, okořeníme pepřem, solí, majoránkou
- Nakonec vložíme rybí kostky, zalijeme smetanou, krátce povaříme
- Hotovou směs podáváme například s tarhoňou (maďarské těstoviny, drobné nočky z nudlového těsta).