Na přípravu maďarské rybí směsi jsou vhodné ryby s malým množstvím svalových kůstek, tedy například sumec, kapr, nebo candát. My tentokrát použili filety z candáta.
2 náročnost
30 minut
Rybí směs po maďarsku
500-600 g filetů z candáta
50 g slaniny
2 dl kysané smetany
1 ks červená paprika
1 ks zelená paprika
1 ks cibule
hladká mouka
sladká paprika
majoránka
pepř
olej
sůl
Příprava
Filety nakrájíme na kostky, osolíme
Hladkou mouku smícháme s červenou paprikou, kostky ve směsi obalíme, na rozpáleném oleji opečeme do zlatova ze všech stran, odložíme stranou
Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli na kostičky a kostky červené a zelené papriky, zmírníme plamen, zeleninu restujeme, až začne cibule sklovatět
K zelenině přidáme proužky slaniny, okořeníme pepřem, solí, majoránkou
Nakonec vložíme rybí kostky, zalijeme smetanou, krátce povaříme
Hotovou směs podáváme například s tarhoňou (maďarské těstoviny, drobné nočky z nudlového těsta).
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!
Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.
Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….