Rybářský rozcestník

Candát na roštu

Ve víně s citronovou šťávou odleželé porce candáta, prošpikované půlkolečky citronu, na grilu opečené.

2 náročnost
30 minut
+ doba odležení  
  • 600 g candáta
  • 4 lžíce bílého vína
  • 2 lžíce oleje
  • 4 ks koleček citronu
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce candáta omyjeme, dobře osušíme, ve hřbetních částech proti sobě lehce nařízneme a do řezu vložíme půl kolečka citronu, pak porce osolíme
    2. Do bílého vína kápneme citronovou šťávu, porce ve víně namočíme a necháme asi 30 minut odležet v chladu, přičemž vždy asi po 5 minutách porce obrátíme
    3. Až teprve před grilováním potřeme porce candáta olejem a grilujeme z jedné strany asi 5 minut, poté obrátíme a grilujeme dalších 5 minut
    4. Hotové porce klademe na nahřáté talíře a podáváme s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.