Rybářský rozcestník

Opečené filety bílé ryby servírované s ochucenými brambory

Opečené plátky bílé ryby podávané s opečenými bramborami krátce podušenými s cherry rajčátky, chorizem a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
45 minut
  • 600 g filetů z bílé ryby
  • 500 g salátových brambor
  • 250 g cherry rajčátek
  • 100 g plátků choriza
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 ml suchého sherry
  • 3 ks stroužky česneku
  • 1 hrst sekané petrželky
  • mletý pepř
  • máslo
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filety pečlivě očistíme, osušíme, osolíme, opepříme a chvilku necháme odležet, pak je v pánvi na rozehřátém másle zvolna z obou stran opečeme hezky dozlatova
    2. Oloupané brambory nakrájené na menší kousky uvaříme ve vroucí osolené vodě do poloměkka, scedíme a necháme okapat
    3. Plátky choriza překrojíme napůl, opláchnutá cherry rajčata rozkrojíme na polovic a oloupané stroužky česneku na tenké plátky
    4. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme brambory dozlatova, vyjmeme je a v oleji krátce orestujeme česnek s chorizem (česnek nesmí zhnědnout, byl by hořký), pak brambory vrátíme zpět
    5. Přidáme cherry rajčata, na drobno nasekanou petrželku, přilijeme sherry a výpek z ryb, vše osolíme, opepříme a krátce podusíme
    6. Na talíři doplníme brambory porcí ryby.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.