Rybářský rozcestník

Grilované karbanátky z rybího filé

Karbanátky z umletého rybího filé, vajec, housky, cibule a dalších ingrediencí, na grilu grilované.

2 náročnost
30 minut
  • 600 g rybího filé
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 ks housek
  • 2 ks cibule
  • 2 ks vajec
  • 1 ks snítky petrželky
  • strouhanka dle potřeby
  • mouka na pomoučení
  • mléko
  • sůl
  • Příprava

    1. Rozmrazené rybí filé nakrájíme, umeleme na masovém strojku a dáme do mísy
    2. Žemle namočíme do vlažného mléka, vymačkáme a pak spolu s očištěnou cibulí také umeleme na masovém strojku
    3. Do mísy k filé přidáme umleté housky s cibulí, rozklepnutá vejce, rozpuštěné máslo, na jemno nasekanou petrželku a sůl, vše dobře promícháme a podle potřeby přidáme strouhanku
    4. Na prkénku pomoučeném moukou vytvarujeme karbanátky, po zahřátí grilu na pracovní teplotu je srovnáme na grilovací rošt, potřeme je olejem a grilujeme po každé straně 3 minuty.

    Doporučení

    Podáváme s bramborovou kaší a kysalými okurkami.

    Nejčtenější články

    Legenda rybích labužníků – ježdík obecný

    Tahle malá okounovitá ryba byla před 150-100 lety v kuchyni ve velké oblibě, ovšem už ne tak u rybářů při výlovech. Byla doslova postrachem, v rybnících v minulosti ježdíků bývalo tisíce a při výlovu byli všude přítomní, při brakování (přebírání ryb) pak působili rybářům jejich hřbetní ploutve hluboké, špatně hojící se rány. Pro rybáře to byl bezvýznamný škůdce, ale naši předkové si dovedli vážit každé přírodní poctivé potraviny.

    Český tým vybojoval bronz na 28. Mistrovství Evropy v muškaření

    Český reprezentační tým zaznamenal úspěch na 28. Mistrovství Evropy v muškaření, které hostilo Polsko. V silné konkurenci evropských týmů se naši rybáři umístili na skvělém třetím místě za domácím Polskem a Francií.

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.