Rybářský rozcestník

Amur na smetaně s houbami

Porce amura opečené na oleji, upečené spolu s nasekanou cibulí a houbami, přelité smetanou.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g amura
  • 200 g čerstvých hub
  • 50 g másla
  • 50 g oleje
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • citronová šťáva
  • rybí vývar na podlití
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené a pepřem okořeněné porce ryby pokapeme citronovou šťávou a opečeme na oleji po obou stranách
    2. Podlijeme trochou vývaru, posypeme jednou nadrobno nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, přidáme bobkový list a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut
    3. Před koncem pečení zalijeme amura rozšlehanou smetanou
    4. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno, krátce ji orestujeme na másle, přidáme plátky hub, chvíli je podusíme
    5. Podušené houby přendáme na porce ryby a ještě vše krátce zapečeme.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.