Rybářský rozcestník

Amur na smetaně s houbami

Porce amura opečené na oleji, upečené spolu s nasekanou cibulí a houbami, přelité smetanou.

2 náročnost
40 minut
  • 800 g amura
  • 200 g čerstvých hub
  • 50 g másla
  • 50 g oleje
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 ks cibule
  • 1 ks bobkového listu
  • citronová šťáva
  • rybí vývar na podlití
  • petrželka
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolené a pepřem okořeněné porce ryby pokapeme citronovou šťávou a opečeme na oleji po obou stranách
    2. Podlijeme trochou vývaru, posypeme jednou nadrobno nakrájenou cibulí a nasekanou petrželkou, přidáme bobkový list a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut
    3. Před koncem pečení zalijeme amura rozšlehanou smetanou
    4. Druhou cibuli nakrájíme nadrobno, krátce ji orestujeme na másle, přidáme plátky hub, chvíli je podusíme
    5. Podušené houby přendáme na porce ryby a ještě vše krátce zapečeme.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.