Rybářský rozcestník

Pečený amur na cibuli s houbami

Okořeněné a utřeným česnekem potřené porce ryby upečené na cibuli a másle spolu s houbami.

2 náročnost
45 minut
+ 1 hodina odležení  
  • 600-800 g masa z amura
  • 200 g čerstvých hub
  • 150 g másla
  • 2 dl rybího nebo důbežího vývaru
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks větší cibule
  • 1 lžíce koření na ryby
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička čerstvě umletého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce očištěného a pod tekoucí vodou opraného amura osušíme papírovým ručníkem
    2. Do rybího masa vetřeme utřeným česnekem, maso posypeme kořením a necháme nejméně 1 hodinu odležet
    3. Zapékací misku nebo pekáč vytřeme máslem na dno poklademe na drobno nasekanou cibuli a pak porce ryby
    4. Na připravené rybí maso dáme kousky másla, vše podlijeme vývarem a pečeme zaklopené, v troubě vyhřáté na 180 °C, tak 20 minut
    5. V této fázi maso posypeme plátky očištěných hub, osolíme je, lehce posypeme kmínem a dle chuti také pepřem
    6. Pokrm pečeme nezaklopený dalších 15 minut.

    Doporučení

    Jako přílohu k takto upečenému amurovi podáváme různě upravené brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!