Okořeněné a utřeným česnekem potřené porce ryby upečené na cibuli a másle spolu s houbami.
1. Porce očištěného a pod tekoucí vodou opraného amura osušíme papírovým ručníkem
2. Do rybího masa vetřeme utřeným česnekem, maso posypeme kořením a necháme nejméně 1 hodinu odležet
3. Zapékací misku nebo pekáč vytřeme máslem na dno poklademe na drobno nasekanou cibuli a pak porce ryby
4. Na připravené rybí maso dáme kousky másla, vše podlijeme vývarem a pečeme zaklopené, v troubě vyhřáté na 180 °C, tak 20 minut
5. V této fázi maso posypeme plátky očištěných hub, osolíme je, lehce posypeme kmínem a dle chuti také pepřem
6. Pokrm pečeme nezaklopený dalších 15 minut.
Jako přílohu k takto upečenému amurovi podáváme různě upravené brambory.