Rybářský rozcestník

Plotice (perlíni) po bulharsku

Opečené porce plotic (perlínů) marinované v česnekové zálivce.

2 náročnost
20 minut
+ 2 hodiny marinování  
  • 800 g plotic nebo perlínů
  • 80 g másla
  • 20 ml octa
  • 3 ks stroužky česneku
  • čerstvá petrželka
  • hladké mouka
  • citón
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryb mírně osolíme, poprášíme hladkou moukou a opečeme na másle, po obou stranách, dozlatova
    2. K česneku, utřenému se solí, přidáme nakrájenou petrželku, ocet a trochu vody, zálivku promícháme a vlijeme na upečené ryby
    3. Necháme nejméně 2 hodiny marinovat v chladu, pak ryby vyskládáme na talíře a ozdobíme plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím