Rybářský rozcestník

Plotice (perlíni) po bulharsku

Opečené porce plotic (perlínů) marinované v česnekové zálivce.

2 náročnost
20 minut
+ 2 hodiny marinování  
  • 800 g plotic nebo perlínů
  • 80 g másla
  • 20 ml octa
  • 3 ks stroužky česneku
  • čerstvá petrželka
  • hladké mouka
  • citón
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce ryb mírně osolíme, poprášíme hladkou moukou a opečeme na másle, po obou stranách, dozlatova
    2. K česneku, utřenému se solí, přidáme nakrájenou petrželku, ocet a trochu vody, zálivku promícháme a vlijeme na upečené ryby
    3. Necháme nejméně 2 hodiny marinovat v chladu, pak ryby vyskládáme na talíře a ozdobíme plátky citrónu.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?