Rybářský rozcestník

KONEČNĚ. Stát uznal, že kormorán velký devastuje naše toky

Na základě nařízení vlády bylo rozhodnuto, že stát bude vyplácet 500 korun za zastřeleného kormorána! Rybáři pravidelným monitoringem i odbornými komentáři usilovně bojují s kormoránem velkým, který škodí našim revírům již řadu let a konečně se dočkali, byli vyslyšeni vládou a budou dostávat odškodnění a platby za každý zastřelený kus kormorána.

Na základě usnesení vlády České republiky ze dne 24. října 2018 č. 684, kterým se mění nařízení vlády č. 30/2014 Sb., o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké činnosti, ve znění pozdějších předpisů, které nabývá účinnosti od 1. 11. 2018 bude stát vyplácet za zastřelené kormorány 500 Kč.

Rybožraví predátoři v loňském roce zlikvidovali ryby za neuvěřitelných 202,3 milionů korun, což je o čtvrtinu více než v roce před tím. Největší škody na rybách páchají právě kormoráni.

Zdroj: Stát uznal, že kormorán velký devastuje naše toky

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.