Rybářský rozcestník

Rekordní sumec chycený na Ebru Čechem!

Že sumci dorůstají úctyhodných rozměrů ví i lidé, kteří se o rybaření moc nezajímají. Ovšem i my rybáři se běžně nesetkáváme s těmi největšími kusy. Jedno dostaveníčko se nedávno povedlo Romanovi Ebro Kuřilovi, který zažil boj s opravdovým monstrem, sumcem velkým 259 cm o váze kolem 110 kg. Je až neuvěřitelné, že ho dokázal zdolat!

Právě na podzim jsou sumci extra bojovní. A tento byl chycený ještě tzv. na vláčku, tedy při tahání nástrahou po dně. Kdo není rybář, nepochopí, co to muselo být za útok takového sumce. A to zdolávání, to je jen pro zdravé, velké chlapy. 😀

Někteří rybáři tvrdí, že na Ebru ve Španělsku není problém obří sumce chytit. To ostatně tvrdí také o Pádu v Itálii. Ano, obě řeky skrývají velké sumce, ale ti největší jsou samozřejmě také nejstarší a logicky tedy nejzkušenější. Přemluvit vousáče starého například více jak 50 let, aby se nechal nachytat na umělou nástrahu, to chce nejen kus velkého rybářského štěstí, ale i velké zkušenosti. A to nemluvím o tom, že jedna věc je se dočkat záběru a druhá, rybu dostat na břeh!

Od nás z redakce velká gratulace Romanovi a díky mu za souhlas se zveřejněním jeho fotky!

Nejčtenější články

Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

Jak správně udělat rybu na grilu

Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
Další informace Rozumím