Z rostlinného oleje, sojové omáčky, cibule, česneku, solamylu, cukru a cherry připravená chutná teplá omáčka, skvělá hlavně ke grilovaným nebo pečeným rybám.
1 náročnost
15 minut
Teplá omáčka Tˇu-čchuan-jüan
Rozpis na 2 porce:
4 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce na jemno nastrouhané cibule
2 lžíce tmavé sojové omáčky
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce cukru
1 lžíce solamylu (škrobová moučka)
1 lžíce cherry
2 ks utřené stroužky česneku
sůl
Příprava
Do menšího hrnce nalijeme rostlinný olej, zahřejeme ho na zdroji tepla
V misce smícháme všechny ostatní suroviny na omáčku
Za stálého zahřívání přilijeme vše do oleje, mícháme, omáčku necháme mírně zhoustnout
Hotovou rybu na talíři (pečenou, grilovanou …) přeléváme touto horkou omáčkou.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
V marinádě ze sojové omáčky, zázvoru, medu, bílého vinného octa a česneku marinované porce lososa, opečené na pánvi, servírované přelité omáčkou ze zahuštěné marinády.
Vážení přátelé sportovní rybařiny, plavané především! O posledním dubnovém víkendu proběhlo na Labi v Mělníku Mistrovství ČR handicapovaných rybářů v plavané s účastí polských závodníků a Mistrovství ČR v plavané žen. Mistrem republiky mezi handicapovanými rybáři se stal Radim Kozlovský z MO Kladruby, domácí šampionkou v plavané je pak Hana Purkrábková z MO Plaňany…
Svět rybaření a hazardních her má nečekaná spojení, kde se sofistikovaný a zajímavý svět kasin prolíná s vášní pro rybaření. V posledních letech se objevily jedny z nejzajímavějších a nejoblíbenějších automatů, které ztělesňují rybářské umění. Díky odlišnostem a rozmanitosti rybářských témat přitahují tyto hry pozornost jak rybářských nadšenců, tak hráčů.
Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a místní organizace Stříbro pořádají ve dnech 31. května až 2. června 2024 Územní kolo rybářské soutěže mládeže ZLATÁ UDICE 2024…