Rybářský rozcestník

Teplá omáčka „Szecsuánétterem“

Recept na teplou omáčku původem z Maďarska vhodnou k různě upraveným rybám. Především pak k pečené a dušené rybě.

1 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 3 až 4 porce:
  • 0,2 l silného rybího vývaru (nejlépe z rybích hlav)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce tmavé sojové omáčky
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 vrchovatá lžička škrobové moučky (Solamylu)
  • 2 ks utřené stroužky česneku
  • 1 ks ustrouhané cibule
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupanou, ustrouhanou cibuli zprudka krátce osmahneme na rozpáleném oleji
    2. Přidáme utřený česnek, papriku, sojovou omáčku a studený vývar, v kterém jsme rozmíchali Solamyl, zamícháme, solíme
    3. Na mírném zdroji tepla, za stálého míchání, vaříme asi 15 minut
    4. Hotovu omáčkou přeléváme hotové, upravené porce ryby na talířích.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!