Rybářský rozcestník

Pečený sumec

Odleželé, osolené porce masa ze sumce, pečené přelívané marinádou, servírované podlité omáčkou z výpeku.

2 náročnost
70 minut
+ 1 hodina odležení  
  • 800 g sumce v celku připraveného ke kuchyňské úpravě
  • 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 100 g másla
  • 40 g moučného másla
  • 10 g hladké mouky
  • 200 ml zakysané smetany
  • 100 ml octa
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 5 ks zrnek černého pepře
  • 2 ks hřebíčky
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks cibule
  • citrónová šťáva
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Osolenou rybu necháme nejméně 1 hodinu odležet
    2. Připravíme si marinádu; zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu spolu s cibulí osmahneme na másle, přidáme koření, zaprášíme hladkou moukou a necháme zasmahnout
    3. Přilijeme ocet a vývar, povaříme asi 30 minut, pak marinádu přecedíme a nalijeme na osušeného a moukou poprášeného sumce
    4. Připravenou rybu vložíme do mírně vyhřáté trouby a dáme péci, během pečení rybu často přeléváme marinádou a občas ji podlijeme smetanou
    5. Hotového, upečeného sumce vyjmeme, do šťávy přidáme moučné máslo, mírně je osmahneme, zastříkneme vodou a pečlivě rozmícháme
    6. Šťávu krátce povaříme, ochutíme citrónovou šťávou a podle chuti přisolíme
    7. Sumce nakrájíme na porce, ty na talířích přelijeme hotovou procezenou omáčkou.

    Doporučení

    Recept na moučné máslo najdete zde: Moučné máslo.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Sedmnáctiletý student pokořil český rekord. Chytil kapra vážícího 32 kilogramů

    Fantastik, takové jméno dostal kapr vážící 32 kg. Unikátní kousek ulovil nedávno teprve 17letý Stanislav Blažka. Pokořil tak rekord mezi kapraři. V českých svazových vodách se podle dostupných informací těžší rybu doposud chytit nepodařilo.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím