Kousky tylápie napíchané na špejlích zabalené do anglické slaniny spolu s paprikou, cibulí a žampiony, špízy upečené v troubě spolu se směsí zeleniny zabalené v papíru na pečení.
2 náročnost
60 minut
Rybí špíz z tilápie se zeleninou upečený v papilotě.
Rozpis na 4 porce:
500-600 g tilápie (okounovec)
150 g anglické slaniny
50 g másla
4 ks stroužky česneku
3 ks žampiony
3 ks papriky
3 ks rajčata
3 ks cibule
koření na ryby
pečící papír
pepř
sůl
Ostatní:
špejle, papír na pečení + bílé pečivo ke konzumaci
Příprava
Rybu nakrájíme na stejné kusy (na špízu by jich mělo být pět pro jednu osobu), osolíme, opepříme a okořeníme rybím kořením
Kousky zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme s cibulí, paprikou a žampiony
Z pečícího papíru vytvoříme čtverec, pomažeme máslem, naspod dáme trochu cibule, rajčata, nasekaný česnek a zbytek papriky (poměrnou část – balíčky budou čtyři), pak dáme na směs připravený špíz, přidáme oříšek másla, zabalíme a pečeme 40 minut na 180 °C
Zelenina, ryba i anglická slanina pustí šťávu, do které namáčíme bílé pečivo, s nímž tento pokrm podáváme.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Porce amura zprudka opečené na oleji na pánvi, servírované přelité studenou vaječnou omáčkou. Vaječnou omáčku můžeme použít i na jiné druhy ryb, než je v receptu uvedený amur a to jak na další sladkovodní tak i mořské ryby.
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….